Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Borjúlábszár olaszosan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 szelet borjúlábszár (4-5 cm vastag) 3 közepes sárgarépa 2 petrezselyem 1 kisebb zeller gumó 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 6-7 dkg vaj 3-4 evőkanál olaj 2 db babérlevél liszt 2 kisebb paradicsom citromhéj só, bors Elkészítése: Vastag falú serpenyőbe olajat és a vajat felmelegítjük. A hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 szelet borjúlábszár (4-5 cm vastag)
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 kisebb zeller gumó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6-7 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 2 db babérlevél
  • liszt
  • 2 kisebb paradicsom
  • citromhéj
  • só, bors


Elkészítése:

Vastag falú serpenyőbe olajat és a vajat felmelegítjük.

A hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd lisztbe forgatjuk, az előmelegített vaj és olaj keverékén, közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

Amikor mindkét oldala szépen megpirult, kivesszük az edényből, beletesszük az apró kockákra megvágott zöldségeket, kettőt-hármat keverünk rajta, felöntjük 2 dl húslével (fehérborral kellene, én a gyerekek miatt húslevet használtam) visszarakjuk a húsokat, ha szükség sózzuk, borsozzuk, és lefödve gyenge tűzön puhára pároljuk. Ha a lé elpárolog, mindig kevés húslével pótoljuk.

Mivel nekem ebben az időszakban nem volt paradicsomom, házilag eltett paprika és paradicsom keverékét tettem hozzá egy jó evőkanállal, összefőztem, aztán kivettem a húsokat, botmixerrel,nem éppen az egészet pépesítettem, visszaraktam a húsokat, tálalásig melegen tartottam.

Tálaláskor 3-4 dkg vajat felhevítettem, a tűzről levéve hozzátettem 1 kevés reszelt citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát, törőn átnyomva és apróra vágott petrezselyem zöldet, ráraktam a hússzeletekre.

Petrezselymes natúr krumplival tálaltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is