Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borjúpaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg borjúcomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál finomliszt
  • só

Elkészítése

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és kevés vízzel egy óra hosszat fedő alatt pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. (Tehetünk bele egy zöldpaprikát és paradicsomot is, télen egy kiskanál paradicsompürét.)

Ha a hagyma már szétfőtt, zsírjára sütjük, a kockákra vágott húst megforgatjuk benne, megsózzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/marha/borjupaprikas/