Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borjúszelet sütőtökágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet borjú hús
  • 1 szelet sütőtök
  • 8 darab gombafej
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kávéskanál finomliszt
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 kávéskanál sürített paradicsompüré
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 1 kávéskanál vaj
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • citromlé
  • olaj

Elkészítése

A sütés előtti este a húst kiklopfoljuk és olívaolaj-citromlé keverékben pácoljuk másnapig.

Másnap a sütőtökszeletet sütőben megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombákat felszeleteljük.

A hússzeleteket a vajon hirtelen, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük, majd felöntjük a húsleves felével, majd fedő alatt megpároljuk.

Ha elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk paradicsompürét, a lisztet, pirítjuk egy kicsit vigyázva, hogy ne égjen le, majd felöntjük a maradék alaplével és a borral végül készre főzzük.

Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel.

A megsült sütőtököt kockákra vágjuk, rátesszük a ragus hússzeleteket és tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/marha/borjuszelet-sutotokagyon/