Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borjútekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-2 szelet felsál (fejenként )
  • bacon
  • vöröshagyma
  • mustár
  • só
  • bors
  • margarin (a sütéshez )

Elkészítése

A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. A belső oldalukat sóval és borssal ízesítjük, majd vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet szalonnát és néhány hagymakarikát. Ha szeretnénk, csemege uborkát is adhatunk hozzá, bár ez nem kötelező.

A húsokat szorosan feltekerjük, és erősebb cérnával rögzítjük. Hústűt nem használunk, mert az megnehezítené a forgatást a serpenyőben.

Egy serpenyőben felmelegítjük a margarint, majd a hústekercsek mindegyik oldalát alaposan átsütjük. Időnként kevés forró vizet adunk hozzá, hogy ne száradjanak ki. Ha szeretnénk, a szaft ízesítéséhez egy felvágott paradicsomot is adhatunk. Ez szép színt ad a szósznak.

Miután a húsok jól megpirultak, áttesszük őket egy sütőtálba. Lefedve, sütőben tovább sütjük, közben időnként forró vízzel meglocsoljuk, és a saját szaftjával is öntözgetjük.

Amikor a hús megpuhult és megsült, kivesszük az edényből. A visszamaradt szószt felforraljuk, szükség esetén kevés forró vizet adunk hozzá, és étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt átszűrjük, hogy selymes állagot kapjunk.

A borjútekercseket általában krumpligombóccal vagy főtt krumplival és lila káposztával tálaljuk. De párolt zöldséggel és krumplipürével is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/marha/borjutekercs-2/