A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd papírtörlővel megszárítjuk. A belső oldalukat sóval és borssal ízesítjük, majd vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet szalonnát és néhány hagymakarikát. Ha szeretnénk, csemege uborkát is adhatunk hozzá, bár ez nem kötelező.
A húsokat szorosan feltekerjük, és erősebb cérnával rögzítjük. Hústűt nem használunk, mert az megnehezítené a forgatást a serpenyőben.
Egy serpenyőben felmelegítjük a margarint, majd a hústekercsek mindegyik oldalát alaposan átsütjük. Időnként kevés forró vizet adunk hozzá, hogy ne száradjanak ki. Ha szeretnénk, a szaft ízesítéséhez egy felvágott paradicsomot is adhatunk. Ez szép színt ad a szósznak.
Miután a húsok jól megpirultak, áttesszük őket egy sütőtálba. Lefedve, sütőben tovább sütjük, közben időnként forró vízzel meglocsoljuk, és a saját szaftjával is öntözgetjük.
Amikor a hús megpuhult és megsült, kivesszük az edényből. A visszamaradt szószt felforraljuk, szükség esetén kevés forró vizet adunk hozzá, és étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt átszűrjük, hogy selymes állagot kapjunk.
A borjútekercseket általában krumpligombóccal vagy főtt krumplival és lila káposztával tálaljuk. De párolt zöldséggel és krumplipürével is kiváló.