Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Csáky rostélyos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. A szalonna zsírjához hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezt is pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük. Télen kész lecsót is […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. A szalonna zsírjához hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezt is pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük. Télen kész lecsót is használhatunk.

Ezután a felvert tojásokat ráöntjük, és addig sütjük, amíg besűrűsödik. A rostélyosokra egyenletesen elosztjuk és elkenjük a tölteléket, majd feltekerjük őket. Vékony zsineggel átkötözzük.

A felgöngyölt rostélyosokat 2 evőkanál felhevített zsírban mindkét oldalukat elősütjük, majd átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba, lefedjük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a paprikát, paradicsomot. Egy kevés vízzel fölengedjük, és ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges, sózzuk.

Amikor már majdnem megfőtt, a rostélyosokat kivesszük a levéből, és lefejtjük róluk a zsineget. A levet tejfölös habarással besűrítjük, majd visszatesszük a rostélyosokat a mártásba, és 5-10 perc alatt összefőzzük. Vajas galuskával kínáljuk.

Sztori:

Csáky Sándor, a magyar konyhaművészet nagy alakja tiszteletére készített ételt én is elkészítettem, és azóta a család kedvence lett!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is