Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Összesütjük kicsit, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, ezzel is sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Szükség szerint adhatunk hozzá kevés vizet. Mindig csak annyit, hogy ellepje a húst, mert sűrű szafttal az igai a pörkölt. Ízlés szerint sózzuk.
Takaréklángon addig főzzük, ameddig a csontról leválik a hús.
Ameddig a pörkölt fő, elkészítjük a köreteket. A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A pirított tarhonyát is elkészítjük. Egy teflonos edénybe beleöntjük az olajat, majd rátesszük a tarhonyát. Takaréklángon barnára pirítjuk a, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval és vegetával ízesítjük. Fedő alatt, többszöri keverés mellett addig főzzük a tarhonyát, ameddig az összes fizet felszívja és a szemek megpuhulnak.









