Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csontos marhapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pörkölt

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 kg csontos marhahús
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab zöldpaprika
  • só

Köret

  • 1 kg burgonya
  • só
  • 30 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál vegeta
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Összesütjük kicsit, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, ezzel is sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Szükség szerint adhatunk hozzá kevés vizet. Mindig csak annyit, hogy ellepje a húst, mert sűrű szafttal az igai a pörkölt. Ízlés szerint sózzuk.

Takaréklángon addig főzzük, ameddig a csontról leválik a hús.

Ameddig a pörkölt fő, elkészítjük a köreteket. A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A pirított tarhonyát is elkészítjük. Egy teflonos edénybe beleöntjük az olajat, majd rátesszük a tarhonyát. Takaréklángon barnára pirítjuk a, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóval és vegetával ízesítjük. Fedő alatt, többszöri keverés mellett addig főzzük a tarhonyát, ameddig az összes fizet felszívja és a szemek megpuhulnak.

https://receptneked.wps.hu/marha/csontos-marhaporkolt/