Elkészítése
A húst megmossuk, majd 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, megszórjuk őrölt paprikával, és 1 dl vízzel felöntjük. Néhány percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a húst, sózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfő, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott, kevés zsírban átpirított debrecenit, a paprikát és a paradicsomot, majd az egészet készre főzzük.
Főtt tésztával, rizzsel vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, savanyúságot kínálva mellé. Jó étvágyat kívánok!
Sztori
A tokány rengeteg módon elkészíthető, ez a változat most különösen jól sikerült – mind elfogyott!

