Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Debreceni tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg marhalapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • zsír
Debreceni tokány

Elkészítése

A húst megmossuk, majd 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, megszórjuk őrölt paprikával, és 1 dl vízzel felöntjük. Néhány percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a húst, sózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfő, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott, kevés zsírban átpirított debrecenit, a paprikát és a paradicsomot, majd az egészet készre főzzük.

Főtt tésztával, rizzsel vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, savanyúságot kínálva mellé. Jó étvágyat kívánok!

Sztori

A tokány rengeteg módon elkészíthető, ez a változat most különösen jól sikerült – mind elfogyott!

https://receptneked.wps.hu/marha/debreceni-tokany-2/