Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Erdélyi tokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A marhalapockát megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve néhány percig főzzük. Ezt követően belerakjuk a húst, sózzuk, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A marhalapockát megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

Felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve néhány percig főzzük. Ezt követően belerakjuk a húst, sózzuk, hozzáadjuk a majoránnát és borsot, valamint a felkarikázott paprikákat is. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük, és amikor a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá, hogy ne száradjon ki. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még néhány percig együtt főzzük, míg sűrű, ízes szaftot kapunk.

Tálalhatjuk tarhonyával, puliszkával, rizzsel vagy hagymás törtburgonyával, savanyúságot kínálva mellé.

Sztori:

Ezt az ősi magyar ételt a pörkölthöz hasonlóan készítettem, azonban kihagytam az őrölt pirospaprikát, így egy kicsit más, de nagyon ízletes változat lett!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is