A marhalapockát megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve néhány percig főzzük. Ezt követően belerakjuk a húst, sózzuk, hozzáadjuk a majoránnát és borsot, valamint a felkarikázott paprikákat is. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük, és amikor a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá, hogy ne száradjon ki. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még néhány percig együtt főzzük, míg sűrű, ízes szaftot kapunk.
Tálalhatjuk tarhonyával, puliszkával, rizzsel vagy hagymás törtburgonyával, savanyúságot kínálva mellé.
Sztori:
Ezt az ősi magyar ételt a pörkölthöz hasonlóan készítettem, azonban kihagytam az őrölt pirospaprikát, így egy kicsit más, de nagyon ízletes változat lett!