Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Eredeti bécsi szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet borjúhús tej fokhagyma liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz olaj a sütéshez só citrom a tálaláshoz Elkészítése: Volt szerencsém évekkel ezelőtt Bécsben megkóstolni az eredeti recept alapján készített borjú bécsit. Most leírtam, hogyan csinálták. A hús szeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • fokhagyma
  • liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz
  • olaj a sütéshez
  • citrom a tálaláshoz


Elkészítése:

Volt szerencsém évekkel ezelőtt Bécsben megkóstolni az eredeti recept alapján készített borjú bécsit. Most leírtam, hogyan csinálták.

A hús szeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla.

A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban  és prézliben

Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat.

Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is