Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Eszterházy rostélyos újragondolva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli marhahátszín só 2 evőkanál liszt 5 evőkanál olaj 1 nagyobb vöröshagyma 1 dl fehérbor fél mokkáskanál őrölt fehér bors 1 kisebb babérlevél kis csokor petrezselyem 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 kiskanál mustár kevés cukor fél citrom 1.5 dl tejföl Elkészítése: A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli marhahátszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • fél mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 kisebb babérlevél
  • kis csokor petrezselyem
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kiskanál mustár
  • kevés cukor
  • fél citrom
  • 1.5 dl tejföl


Elkészítése:

A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk. Ezután a lisztbe forgatjuk, és az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt elősütjük, majd félretesszük.

Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bort ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, s lefödve puhára főzzük.

Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a sárgarépát és a gyökeret tisztítás után hasábokra vágjuk és a majdnem puha húshoz adjuk. Mustárral, a cukorral, a citromlével ízesítjük – néhány száras kapribogyót is keverhetünk bele.

Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefödve, alacsony hőfokon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.

A húst kiszedjük egy tálra.

A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük, és botmixerrel pépesítjük..Utánasózzuk. Visszetesszük a húst a mártásba. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.

[box style=”info”]Az eredeti recept nem így készül, de mi így szeretjük. Aki szeretné követni at eredetit, az hagyjon meg zöldséget és tegye a tetejére a húsnak. Néha én is így készítem.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is