Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas, aszaltbarackos marharagu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg marhahús (pl nyak, lábszár)
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • só
  • bors

Elkészítése

Az felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, a fahéjrudat és lefedve, alacsony lángon félpuhára főzzük.

Ezután hozzáadjuk a barackot, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Végül hozzáöntjük a bort és az egészet készre főzzük (ha sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet).

Ha a ragu elkészült, megszórjuk petrezselyemmel és párolt rizzsel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/marha/fahejas-aszaltbarackos-marharagu/