Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás marhapecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • személyenként 2 szelet marha rostélyos vagy felsál
  • 10 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 ek zsír
  • pirospaprika
  • liszt


Elkészítése:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.

Kevés zsiradékon a hús mindkét oldalára kérget sütünk, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, a hússzeleteket kivesszük.

Egy edényben kevés zsiradékot melegítünk. Az apróra vagy szeletekre vágott fokhagymát átsütjük, majd meghintjük kevés pirospaprikával, visszatesszük a húst és 1 dl vizet öntünk alá. Az egészet zsírjára sütjük a hússal együtt.

https://receptneked.wps.hu/marha/fokhagymas-marhapecsenye/