Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás borjú paprikás ajvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg borjúcomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír (liba)
  • 2 evőkanál ajvár
  • 50 dkg gomba
  • só
  • bors

Habaráshoz

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ajvárt és elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott húst. Elkeverjük a húst a hagymás alappal, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk (időnként nézzük meg, hogy elég folyadék legyen a hús körül, ha szükséges pótoljuk a folyadékot).

Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

Amíg puhul a hús, addig a gombákat vágjuk félbe, majd egy serpenyőben pirítsuk le. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a gombát, majd főzzük teljesen puhára a húst és a gombát is.

Ezután tejfölös habarással sűrítsük be a paprikást. Ízlés szerint tálaljuk valamilyen körettel az elkészült ételt. Parasztgaluska vagy tarhonya illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/marha/gombas-borju-paprikas-ajvarral/