Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás marhaszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg marha rostélyos
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítése

A marhahúst előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá, majd lefedve a hűtőbe tesszük felhasználásig. A gombát felszeleteljük, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.

Kevés olajon a hússzeleteket mindkét oldalán hirtelen pirosra sütjük, majd mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A raguhoz a szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Ezután a gombát is beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá, és addig pároljuk, amíg a leve elkezd elfőni. Ráöntjük a főzőtejszínt, és pár percig forraljuk, amíg a ragu besűrűsödik.

A húst a gombaraguval tálaljuk. Rizst vagy főtt tésztát kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/marha/gombas-marhaszelet/