Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Gulyás leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg marhahús ( marhapofa, marhanyak vagy akár vegyesen is tehetjük a levesbe) 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 4 db közepes burgonya 3 fej hagyma só 2 evőkanál pirospaprika 1 db tv paprika 1 kisebb paradicsom őrölt kömény ízlés szerint 1 kisebb babérlevél 4-6 dkg zsír Elkészítése: A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.03.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús ( marhapofa, marhanyak vagy akár vegyesen is tehetjük a levesbe)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db közepes burgonya
  • 3 fej hagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 kisebb babérlevél
  • 4-6 dkg zsír


Elkészítése:

A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát felkockázzuk Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát.

Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét, és csak a zsír maradt, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük.

Fűszerezzük sóval borssal, köménnyel, majd hozzátesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a paradicsomot, és visszatesszük a tűzre.

Ezt a levet felforraljuk, majd beletesszük húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen.

Mikor levét elfőtte a hús hideg vízzel felengedjük, amikor a hús már félig puha beletesszük a megtisztított karikára vágott leves zöldségeket.

Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük.

Paprika és paradicsomkrémmel, tejföllel ízesíthetjük tálaláskor.

Leves betétként adhatunk hozzá csipetkét de friss kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is