Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg marhalábszár
  • 5 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • só
  • fűszerpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • kevés étolaj
  • 0,5 kg burgonya
  • babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

Elkészítése

A gulyásleves alapja pörköltalap. Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a felkockázott húst, és a fűszerekkel ízesítjük. Nyáron paprikát és paradicsomot, télen pedig 1-2 evőkanál üveges lecsót adunk hozzá.

Fedő alatt legalább másfél órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a burgonyát, felöntjük vízzel, és tovább főzzük fedő alatt, amíg minden megpuhul – ez körülbelül további 40-50 perc. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/marha/gulyasleves-3/