Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymakarika marhahússal töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál grill fűszerkeverék
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg nagyon apróra vágott füstölt sajt (opcionális)
  • 30 dkg bacon

Elkészítése

A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel, a sajttal, majd kóstoljuk meg és ha kell, akkor ízesítsük még sóval, borssal.

A hagymákat szedjük szét karikákra, majd egy nagy és egy kisebb hagymakarika közé egyenletesen elosztva rakjuk bele a húst.

A hússal megtöltött hagymakarikákat óvatosan tekerjük körbe baconnal. Készítsük elő a faszenes grillsütőt a sütéshez.

Helyezzük a sütő rácsára a hagymakarikákat. Lassú tűzön, kb 150 fokon kb 1 óra alatt süssük át. Ha elkészült, ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártogatóssal.

Szerintem tejfölös-fokhagymás mártogatós illik hozzá a legjobban, már ha addig nem lopkodja el a család.

https://receptneked.wps.hu/marha/hagymakarika-marhahussal-toltve/