Elkészítése
A marhahúst érdemes pár napra bepácolni: megsózom, borsozom, vékonyan megkenem mustárral, majd olajat öntök a tetejére. Az edényt lezárom, és 1-2 napra, de akár hosszabb időre is hűtőbe teszem.
Amikor elkészítem, a pácolt marhahúst szeletekre vágom, ismét sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és mindkét oldalát hirtelen átsütöm. Közben egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok, és a visszamaradt olajon üvegesre párolom. A végén hozzáadok 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát.
Ezután visszahelyezem a húst a hagymás alapra, annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd hozzáadom a mustárt és a ketchupot. Ízlés szerint sózom, borsozom, ha szükséges. Lassú tűzön körülbelül másfél órán át főzöm, közben az elfőtt vizet pótolom. A végén egy jó sűrű mártásnak kell maradnia.
A hagymákat karikára vágom, megmosom, majd lisztbe forgatom és aranybarnára sütöm. Végül a burgonyát tetszés szerint felaprítom, és a hagymás olajban kisütöm.
