Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Hagymás rostélyos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A marhahúst érdemes pár napra bepácolni: megsózom, borsozom, vékonyan megkenem mustárral, majd olajat öntök a tetejére. Az edényt lezárom, és 1-2 napra, de akár hosszabb időre is hűtőbe teszem. Amikor elkészítem, a pácolt marhahúst szeletekre vágom, ismét sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és mindkét oldalát hirtelen átsütöm. Közben egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.09.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A marhahúst érdemes pár napra bepácolni: megsózom, borsozom, vékonyan megkenem mustárral, majd olajat öntök a tetejére. Az edényt lezárom, és 1-2 napra, de akár hosszabb időre is hűtőbe teszem.

Amikor elkészítem, a pácolt marhahúst szeletekre vágom, ismét sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és mindkét oldalát hirtelen átsütöm. Közben egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok, és a visszamaradt olajon üvegesre párolom. A végén hozzáadok 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Ezután visszahelyezem a húst a hagymás alapra, annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd hozzáadom a mustárt és a ketchupot. Ízlés szerint sózom, borsozom, ha szükséges. Lassú tűzön körülbelül másfél órán át főzöm, közben az elfőtt vizet pótolom. A végén egy jó sűrű mártásnak kell maradnia.

A hagymákat karikára vágom, megmosom, majd lisztbe forgatom és aranybarnára sütöm. Végül a burgonyát tetszés szerint felaprítom, és a hagymás olajban kisütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is