Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Hátszínszeletek Sztroganoff módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg marhahátszín 10 dkg füstölt szalonna 4-5 db csemege uborka 1 fej fokhagyma só olaj őrölt bors 1 kávéskanál pirospaprika 2 dl főzőtejszín 1 dl tejföl 1 dl fehérbor 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt Elkészítése: A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.09.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahátszín
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 db csemege uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt


Elkészítése:

A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.

A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.

A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is