Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahátszín
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4-5 db csemege uborka
- 1 fej fokhagyma
- só
- olaj
- őrölt bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.
A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.
A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

