Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húspogácsa töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg darált marhahús
  • 10 dkg vörös cheddar (reszelve)
  • 1 kiskanál füstös BBQ fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez

  • 15 dkg babkonzerv
  • 10 dkg vörös cheddar
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál BBQ mártás
  • 1 darab chilipaprika
  • 4 tojás
  • 4 szelet bacon

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg kevés olajon.

A bacon szeleteket süssük ropogósra, majd vágjuk kisebb darabokra.

Állítsuk össze a fasírtmasszánkat: adjuk a húshoz a fűszereket, a reszelt sajtot, a bacont és a dinsztelt hagymát, a zsemlemorzsát végül a BBQ mártást. Keverjük össze, majd kóstoljuk meg és ha még szükséges ízesítsük sóval, borssal.

A masszából formázzunk vizes kézzel nagyobb pogácsákat, majd a belsejébe egy kanál segítségével készítsünk mélyedést. Tekerjük körbe baconnel, amit egy fogvájóval rögzítsünk, hogy sütés közben ne essenek le.

A hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon. A babot keverjük össze a sajttal, hagymával az apróra vágott chili paprikával, végül keverjük bele a BBQ mártást.

A húspogácsa mélyedéseit töltsük meg a babbal. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat és előmelegített sütőben 180 fokos sütőben 25-30 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből.

Készítsünk kis mélyedést mindegyik tetejére, majd üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások megsülnek.

https://receptneked.wps.hu/marha/huspogacsa-toltve/