Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lasagne marhahússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Raguhoz

  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál batsalikom
  • 1 kávéskanál bors
  • 3 darab paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott és darabolt)
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 500 g lasagne tészta

Besamelhez

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só

Besamelhez:

  • bors

Tetejére:

  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A marhahúst az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra lereszelt sárgarépát, a friss paradicsomot (előtte forró vízbe mártva húzzuk le a héját és negyedeljük). Adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel kb fél liter vízzel. Lassú lángon időnként kevergetve legalább 1 órán keresztül főzzük sűrűre.

A besamelhez a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk és 1 percig kevergetjük. A tejet kis adagokban hozzáadva felforraljuk és félfolyós állagúra főzzük.

Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és a tésztalapokból kirakjuk az első réteget. A párolt húst és a besamelt gondolatban elosztjuk 5 részre. Besamelt csorgatunk rá, amit egy spatulával kissé elsimítunk és erre tesszük a hústöltelék 5-ét, amit szintén elterítünk a besamelen, majd ismét tészta. Ezt követően besamel, végül hús. Így rétegezzük a lasagnet. A tetejét besamellel zárjuk, amit megszórunk a reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt megsütjük. Önmagában, de körettel is tálalhatjuk, mi nagyon szeretjük mellé a frissen, habosra kevert krumplipürét.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/marha/lasagne-marhahussal/