A marhahúst az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra lereszelt sárgarépát, a friss paradicsomot (előtte forró vízbe mártva húzzuk le a héját és negyedeljük). Adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel kb fél liter vízzel. Lassú lángon időnként kevergetve legalább 1 órán keresztül főzzük sűrűre.
A besamelhez a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk és 1 percig kevergetjük. A tejet kis adagokban hozzáadva felforraljuk és félfolyós állagúra főzzük.
Egy közepes tepsit kikenünk olajjal és a tésztalapokból kirakjuk az első réteget. A párolt húst és a besamelt gondolatban elosztjuk 5 részre. Besamelt csorgatunk rá, amit egy spatulával kissé elsimítunk és erre tesszük a hústöltelék 5-ét, amit szintén elterítünk a besamelen, majd ismét tészta. Ezt követően besamel, végül hús. Így rétegezzük a lasagnet. A tetejét besamellel zárjuk, amit megszórunk a reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt megsütjük. Önmagában, de körettel is tálalhatjuk, mi nagyon szeretjük mellé a frissen, habosra kevert krumplipürét.
Jó étvágyat kívánok!