Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marha steak hátszínből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g marha hátszín (tisztított, csont nélkül)
  • bors (frissen őrölt)
  • só
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál pisztáciaolaj a pácoláshoz
  • 30 dkg fűszeres édesburgonya (akár mirelit is)

Elkészítése

A hűtőből kivett húst sütés előtt hagyjuk, hogy 20 percig szoba hőmérsékletűre melegedjen. A másfél centi vastagságú, tenyérnyi szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük pisztácia olajjal (olíva is jó).

24 órán át hűtőben, dobozba téve pácoljuk.

A sütéshez egy jó grill serpenyőt válasszunk, majd másnap a hússzeleteket ha a serpenyő felforrósodott ráhelyezzük. 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Várjuk meg, amíg a hús felszíne elkezd rózsaszínűen gyöngyözni, ekkor a húsban lévő szaftok, amelyek az előbb még a másik irányba áramoltak, ezen a felén próbálnak kiszabadulni, de mivel megfelelő kérget sütöttünk a húsokra, ezért az értékes szaftokat a kéreg nem hagyja kifolyni.

Ezután 160 fokon 4 percig süssük sütőben. Ezek után jöhet a pihentetés. Nagyon fontos, hogy minden a fentiek szerint készülő húst a hőkezelés befejezése után legalább a sütési idő feléig, de inkább 2/3-áig pihentessük egy meleg, de semmiképpen sem forró helyen, alufóliával lazán letakarva, a kihűlés elkerülése végett.

A fűszeres édesburgonyát olajban ropogósra sütjük és tálalhatjuk is a hús mellé!

https://receptneked.wps.hu/marha/marha-steak-hatszinbol/