Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Marhapörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg marhalábszár 10 dkg füstölt szalonna 60 dkg vöröshagyma 3 ek sertészsír 5 gerezd fokhagyma 2 paprika 2 paradicsom 2 ek őrölt fűszerpaprika 1 kávéskanál őrölt köménymag 10 borókabogyó 5 babérlevél 1 kk majoránna 3 dl vörösbor 3 alma őrölt bors ízlés szerint só ízlés szerint Elkészítése: A szalonnát apróra vágjuk és zsírjára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2016.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 3 ek sertészsír
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 10 borókabogyó
  • 5 babérlevél
  • 1 kk majoránna
  • 3 dl vörösbor
  • 3 alma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt és a felaprított hagymát, fokhagymát megdinszteljük rajta.

Marhapörkölt bográcsban 007

A húst nagyobb darabokra kockázzuk, a bográcsba tesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a többi fűszert, aláöntjük a vörösbort és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.

Marhapörkölt bográcsban 010

A húst puhulásáig főzzük. Az elfövő levet vízzel pótoljuk. Néha óvatosan megkeverjük. Kb 2 órai főzés után kóstolással állapítjuk meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudjuk beállítani.

Az utolsó fél órában hozzáadjuk a meghámozott és kisebb cikkekre vágott almát. Az alma szét fog főni benne, sűrűbbé, tartalmasabbá és pikánssá téve a pörkölt szaftját.

Marha pörkölt bográcsban 002

Ha a szaft sűrűsége is megfelelő levesszük a tűzről.

Köret tipp:

Főtt krumplival vagy kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is