Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marharolád tejfölös gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet marhacomb
  • 8 szelet bacon
  • só
  • bors
  • dijoni mustár
  • kis vöröshagyma szeletelve
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt


Elkészítése:

A hússzeleteket egy picit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és mustárral megkenjük. A bacont ráfektetjük, és pár szelet hagymát is teszünk rá. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, és egy fogpiszkálóval rögzítjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és jól megpirítjuk a roládok minden oldalát, majd a megpucolt, szeletekre vágott gombát is rádobjuk. Megvárjuk, míg a leve elfő, és újra pirulni kezd. Ekkor felöntjük vízzel. 1-1,5 óráig pároljuk fedő alatt. Ha a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből.

A tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a gombás alapra öntjük. Pár perc alatt besűrítjük. Tálalás előtt a húsból eltávolítjuk a fogpiszkálókat.

Én párolt zöldséggel tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/marha/marharolad-tejfolos-gombaval/