Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Marhasült vadas mártással és burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A marha oldalast megmossuk és lecsepegtetjük. A páchoz előző nap a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a húsokat, majd légmentesen lezárjuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe téve pácoljuk. Másnap kivesszük a húst és egy óra alatt szobahőmérsékletűre engedjük. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba téve megszórjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
pontycomb
Beküldte: 2018.03.27.

Hozzávalók

Páchoz:

Zöldségágyhoz:

Mártáshoz:

Körethez:

Elkészítése

A marha oldalast megmossuk és lecsepegtetjük.

A páchoz előző nap a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a húsokat, majd légmentesen lezárjuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe téve pácoljuk.

Másnap kivesszük a húst és egy óra alatt szobahőmérsékletűre engedjük.

Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba téve megszórjuk a fűszerekkel, rálocsoljuk az olajat, jól összekeverjük és ráhelyezzük a pácolt húsokat.

Légmentesen lezárjuk és 210 fokon nagyjából 3-3,5 óra alatt egyszeri átforgatással puhára, omlósra pároljuk.

Ezután kivesszük a húst, a bordacsontokat kihúzzuk és félretesszük.

A puha zöldségek közül kiszedegetjük a babérleveleket és a keletkezett levével együtt a tejföllel és a mustárral simára, krémesre turmixoljuk és felforraljuk. Vigyázni kell, mert sűrű és felfröccsen! Ha igényli sózhatjuk.

A húst héjában főtt és negyedelt burgonyával együtt egy kevés zsíron a sütőbe visszatéve, a külsejét pirosra sütjük. A végén a sült krumplit ízlés szerint szárított vagy friss kaporral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is