Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhasült vadas mártással és burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg marha oldalas

Páchoz:

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Zöldségágyhoz:

  • 3 szál sárgarépa
  • 1 darab zellergumó
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 5 darab gomba
  • 3 darab babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Mártáshoz:

  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl

Körethez:

  • 6 darab burgonya
  • 2 evőkanál zsír
  • só

Elkészítése

A marha oldalast megmossuk és lecsepegtetjük.

A páchoz előző nap a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a húsokat, majd légmentesen lezárjuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe téve pácoljuk.

Másnap kivesszük a húst és egy óra alatt szobahőmérsékletűre engedjük.

Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba téve megszórjuk a fűszerekkel, rálocsoljuk az olajat, jól összekeverjük és ráhelyezzük a pácolt húsokat.

Légmentesen lezárjuk és 210 fokon nagyjából 3-3,5 óra alatt egyszeri átforgatással puhára, omlósra pároljuk.

Ezután kivesszük a húst, a bordacsontokat kihúzzuk és félretesszük.

A puha zöldségek közül kiszedegetjük a babérleveleket és a keletkezett levével együtt a tejföllel és a mustárral simára, krémesre turmixoljuk és felforraljuk. Vigyázni kell, mert sűrű és felfröccsen! Ha igényli sózhatjuk.

A húst héjában főtt és negyedelt burgonyával együtt egy kevés zsíron a sütőbe visszatéve, a külsejét pirosra sütjük. A végén a sült krumplit ízlés szerint szárított vagy friss kaporral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/marha/marhasult-vadas-martassal-es-burgonyaval/