Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhaszelet rafinált mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet marhaborda
  • 25 dkg lila sonkahagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zeller
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 dl presszó kávé
  • 2 dl száraz vörösbor (point noire vagy merlot)
  • 2 evőkanál víz
  • 0,5 kávéskanál chili paprika
  • 1 darab babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

A vajon elősütjük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd áttesszük egy tepsibe.

A visszamaradt vajon kissé megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk és a húsra öntjük. Megszórjuk kakukkfűvel, chili paprikával, beletesszük a kissé összelapított fokhagymát.

Lefedjük fóliával és előmelegített sütőben megpároljuk, 160 fokon kk 1,5-2 óra alatt.

Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, a bort és a babérlevelet esetleg egy kis vizet, majd visszatakarjuk a fóliával és készre sütjük.

Kiszedjük a hússzeleteket. Átpasszírozzuk a zöldségeket és szükség esetén sózzuk, borsozzuk és forrón a húsra öntjük.

Sütőtökös dödöllével és párolt brokkolival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/marha/marhaszelet-rafinalt-martassal/