Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhatokány gombaraguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg marhacomb
  • 15 dkg csiperkegomba feje
  • 10 dkg laska gomba
  • 1 fej fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst és a laskagombát csíkokra, a gombafejeket cikkekre vágjuk, a hagymát kockázzuk.

Forró olajon a húst megpirítjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Felöntjük kevés vízzel, majd fűszerezzük és fedő alatt félig megfőzzük.

Ha félig megfőtt, akkor beleöntjük a bort, hozzáadjuk a gombákat és a fokhagymát, majd készre főzzük. Ízesítjük bazsalikommal és összeolvasztjuk a vajjal.

Széles metélttel tálaljuk és megszórjuk a tetejét parmezánnal.

https://receptneked.wps.hu/marha/marhatokany-gombaraguval/