Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyelv olajbogyóval Nijinsky Vaszlav módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg marhanyelv
  • 1 tasak paprikával töltött olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál finomliszt
  • őrölt bors
  • 3 dl a nyelv főzőlevéből

Elkészítése

A nyelvet vöröshagymával, fokhagymával, borssal, sóval egy nagy fazék vízben puhára főzöm.

Amikor megpuhult, hideg vízzel alaposan leöblítem, így könnyű lesz leszedni a bőrét.

Miután meghámoztam, nem túl apró kockákra vágom. A léből 3 dl-t félreteszek.

Vajon megpirítom a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, majd rádobom az apróra vágott olajbogyót (én zöldből készítettem paprikával töltöttel), majd egy kicsit később a nyelvet és megszórom a liszttel, majd fűszerezem. Pár percig kavargatom, majd felöntöm kb 2-3 dl főzőlével.

Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog és csak egy kis mártásszerű szaft marad. Tortiglioni durumtésztával kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/marha/nyelv-olajbogyoval-nijinsky-vaszlav-modra/