Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pacal pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pacal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • olaj
  • majoránna
  • pirospaprika
  • kömény
  • só

Elkészítése

Megmossuk a pacalt, majd forró vízben feltesszük főni. Amint a víz felforr kivesszük és átmossuk még egyszer.

Ha átmostuk feltesszük főni, de most már nem vesszük le addig, még puhára nem fő. Ez egy 2-3 óráig is eltart, pacaltól függ.

Amíg a pacal fő, addig a hagymából, a paprikából és a paradicsomból pörkölt alapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfőtt csíkokra vágott pacalt, majd a fokhagymát és a fűszereket.

Felöntjük valamennyi vízzel és egy jó fél óráig főzzük. Rátesszük a pirospaprikát és összeforraljuk vele.

https://receptneked.wps.hu/marha/pacal-porkolt/