Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Pacalpörkölt marhahússal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Abáláshoz: 2 kg marhapacal 3 babérlevél 1 kk szemes bors 1 ek só Továbbá: 2 kg marhalábszár 5 nagyobb vöröshagyma 2 ek sertészsír 10 gerezd fokhagyma 0,5 üveg natúr lecsó 6 dl száraz vörösbor 2 ek fűszerpaprika 1 tk morzsolt majoránna 1 kk őrölt bors 3 babérlevél 1 ek só Tálaláshoz: 2 kg burgonya […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2016.03.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

Abáláshoz:

  • 2 kg marhapacal
  • 3 babérlevél
  • 1 kk szemes bors
  • 1 ek só

Továbbá:

  • 2 kg marhalábszár
  • 5 nagyobb vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 0,5 üveg natúr lecsó
  • 6 dl száraz vörösbor
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1 kk őrölt bors
  • 3 babérlevél
  • 1 ek só

Tálaláshoz:

  • 2 kg burgonya
  • 1 kk egész kömény
  • 1 tk só


Elkészítése:

A pacalt mossuk meg nagyon alaposan, majd tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Tegyünk a vízbe babérlevelet, szemes borsot és sót. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön, lefedve így főzzük (abáljuk) 1 órán át. Az abált pacalt emeljük ki a vízből egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk fel kb. 5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra.

Amíg abáljuk a pacalt, mossuk meg a marhahúst is alaposan és tisztítsuk meg (vágjuk le róla a faggyúdarabokat), majd vágjuk diónyi méretű kockákra.

Egy lábasban felhevítjük a zsírt, majd rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsót, a fűszerpaprikát és a fűszereket. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Ha forr, takarékra vesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt és a felkockázott marhahúst. Hozzáöntjük a vörösbort. Összekeverjük, és ha úgy érezzük, hogy kevés a lé alatta, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá. Újraforraljuk, majd takarékon, lefedve 2,5 órán át főzzük. Időnként keverjük át, és kóstoljuk meg. Ha szükséges, ízesítsük még, és pótoljuk az elfőtt folyadékot vízzel.

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. Egy edénybe tesszük és felöntjük bőven vízzel. Megszórjuk köménymaggal, sóval, és puhára főzzük. Leszűrjük, és ezzel kínáljuk az elkészült marhahúsos pacalpörköltet.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is