Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt báránysült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet bárányhús ( lehet lapocka, combfilé, gerincfilé stb.)
  • 3 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 darab babérlevél
  • 1 evőkanál méz
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olívaolajat egy tálban elkeverjük a rozmaringgal, a sóval, a borssal és a mézzel. Hozzáadjuk a beletört fokhagymát és a babérlevelet.

A megtisztított, kisebb darabokra vágott bárányhúst a pácba tesszük úgy, hogy minden oldala befedje. Legalább 2–3 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A sütéshez a tárcsában olajat hevítünk, majd a pácolt bárányhús szeleteket erős lángon, kívül ropogósra sütjük. A hús belül maradjon szaftos, ezért figyeljük, nehogy túlsüljön.

Tipp

A báránynak különösen jól áll, ha sütés végén egy kevés citrommal meglocsoljuk. Ha nem tárcsán készítjük, grillen vagy öntöttvas serpenyőben is szépen pirul. A húst tálalhatjuk friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy hagyományos körettel, például héjában sült burgonyával.

https://receptneked.wps.hu/marha/pacolt-baranysult/