Hozzávalók:
- 4 szelet marhafelsál
Páchoz:
- 2 kk mustár
- 1 tk olívaolaj
- őrölt bors
Továbbá:
- frissen őrölt bors
- só
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk vaj
- 1 ek rozsliszt
- 5-6 szelet szárított vargánya
- 1 púpozott ek sűrített paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 1 szem szegfűbors
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla és kissé kiklopfoljuk. Borssal megszórjuk és bekenjük mustárral. A tetejére olajat locsolunk, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Közben megforgatjuk, hogy a pác egyenletesen átjárja a hússzeleteket.
Másnap a rozslisztet elkeverjük a pirospaprikával. A hússzeleteket megsózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük (oldalanként 3-4 perc), majd tányérra szedjük és félretesszük.
A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a vajat és a sűrített paradicsomot és kissé lepirítjuk (1 perc). Hozzáadjunk 1,5 dl hideg vizet és összeforraljuk. Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot, majd a hússzeleteket is, és 5-6 percig rázogatva (nehogy leégjen) pároljuk még.
Krumplipürét, vagy durumlisztből készült tésztát javaslok hozzá.
[box style=”info”]Érdemes időt szánni a pácolásra, mert akkor sokkal omlósabb lesz a hús.[/box]