Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos marhaszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhafelsál

Páchoz:

  • 2 kk mustár
  • 1 tk olívaolaj
  • őrölt bors

Továbbá:

  • frissen őrölt bors
  • só
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk vaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 púpozott ek sűrített paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 szem szegfűbors


Elkészítése:

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla és kissé kiklopfoljuk. Borssal megszórjuk és bekenjük  mustárral. A tetejére olajat locsolunk, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Közben megforgatjuk, hogy a pác egyenletesen átjárja a hússzeleteket.

Másnap a rozslisztet elkeverjük a pirospaprikával. A hússzeleteket megsózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük (oldalanként 3-4 perc), majd tányérra szedjük és félretesszük.
A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a vajat és a sűrített paradicsomot és kissé lepirítjuk (1 perc). Hozzáadjunk 1,5 dl hideg vizet és összeforraljuk. Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot, majd a hússzeleteket is, és 5-6 percig rázogatva (nehogy leégjen) pároljuk még.
Krumplipürét, vagy durumlisztből készült  tésztát javaslok hozzá.

[box style=”info”]Érdemes időt szánni a pácolásra, mert akkor sokkal omlósabb lesz a hús.[/box]

https://receptneked.wps.hu/marha/paradicsomos-marhaszelet/