Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Párolt marhaszelet meggyraguval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg marhacomb 0,5 dl étolaj 5 gerezd fokhagyma 1 kk őrölt bors 1 kk őrölt szerecsendió 30 dkg meggy 2 ek cukor 1 ek keményítő 1 kk fahéj örölt chilipaprika (elhagyható) Elkészítése: Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2015.07.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 30 dkg meggy
  • 2 ek cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1 kk fahéj
  • örölt chilipaprika (elhagyható)


Elkészítése:

Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.

A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.

Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.

Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.

Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.

A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is