Elkészítése
Húsos ragu:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd rátesszük a húst és elkezdjük pirítani. Amikor már szép barna, akkor hozzáreszeljük a vöröshagymát, a répát és a fokhagymát, majd az egészet jól összekeverjük.
Felöntjük kevés worcestershire szósszal és a paradicsompürével, elkeverjük, majd a borral is felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük az alaplével és készre főzzük az egészet.
Tetejére:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük és még forrón áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már kihűlt kissé, akkor hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejszínt és a vajat, majd az egészet jól összekeverjük.
Összeállítás:
Egy sütésre alkalmas jénaiba vagy más edénybe szedjük a ragut, majd a pürét egyenletesen elterítjük rajta és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.







