Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztor pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsos ragu

  • 1 evőkanál olaj
  • 700 g darált marhahús (vagy bárányhús)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • őrölt rozmaring
  • worcestershire szósz
  • 70 g paradicsompüré (70 g)
  • kevés vörösbor (néhány kortynyi)
  • 0,5 dl csirkehúsleves

Tetejére

  • 700 g burgonya (hámozva és darabolva)
  • 3 evőkanál vaj
  • 60 ml tejszín
  • bors
  • só
  • 2 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítése

Húsos ragu:

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd rátesszük a húst és elkezdjük pirítani. Amikor már szép barna, akkor hozzáreszeljük a vöröshagymát, a répát és a fokhagymát, majd az egészet jól összekeverjük.

Felöntjük kevés worcestershire szósszal és a paradicsompürével, elkeverjük, majd a borral is felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük az alaplével és készre főzzük az egészet.

Tetejére:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük és még forrón áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már kihűlt kissé, akkor hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejszínt és a vajat, majd az egészet jól összekeverjük.

Összeállítás:

Egy sütésre alkalmas jénaiba vagy más edénybe szedjük a ragut, majd a pürét egyenletesen elterítjük rajta és megszórjuk a tetejét sajttal.

200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/marha/pasztor-pite/