Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos marhalábszár pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg marhalábszár (csont nélkül)
  • 2 darab sertésláb
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 nagyobb vöröshagyma
  • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 darab babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 darab hegyes erős paprika
  • 2 darab paradicsom
  • chili paprika (ízlés szerint)

Elkészítése

A húst megmossuk és az esetleges faggyú darabkákat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A sertéslábat pedig megkérjük a hentest, hogy karikázza 4-4 darabra (akkor nem lesz szilánkos). Ha igényli konyhakészre tisztítjuk és megmossuk, majd mindet lecsepegtetjük. Akár össze is tehetjük egy edénybe, hiszen egyszerre, egy időben fő meg a kétféle alapanyag.

A kockára vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, a fűszereket, a húsokat és a körmöt. Jól elkeverjük, majd a vörösborral és annyi vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje. Felforraljuk és lassú lángon időnként kevergetve vagy a bográcsot meg-megrázva nagyjából 2,5-3 órán át főzzük.

Közben kóstolgatjuk, ha igényli sózzuk és ha nem használunk fedőt. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

Amikor már puhára főttek a finomságok és kissé sűrű állagú, kellően ragacsos a pörkölt, nem árt gyakrabban keverni, nehogy leragadjon az edény aljára.

Köretként jó magyar módra nokedlit és savanyúságot tálalhatunk, de ízlés szerint bármi más is illik mellé.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/marha/ragacsos-marhalabszar-porkolt/