Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia sült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhafelsál
  • 20 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 4 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

A sertéshúst összegyúrjuk a főtt rizzsel, egy kiskanál olajban megpirított kevés reszelt hagymával, sóval és borssal. A felsált hosszában kétszer úgy vágjuk be, hogy egy téglalap alakú, ujjnyi vastag, nagy szeletet kapjunk, a húsvagdalékkal megkenjük, a közepére hosszában megtisztított kemény tojásokat ültetünk.

Úgy göngyöljük össze, hogy a darált hús a tojásokat körülölelje, a felsál pedig ezt befedje.

A tekercset átkötjük, a maradék pirított hagymán megforgatjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Lehet párolás közben 1—2 szál reszelt sárgarépával is ízesíteni a levét. Tálalás előtt a zsineget lebontjuk, a húst felszeleteljük, a levébe tejfölt keverünk, és átszűrve öntjük a pecsenyére.

https://receptneked.wps.hu/marha/stefania-sult/