Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült burgonya, chilis babbal töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab nagyobb burgonya
  • 40 dkg darált marhahús
  • 3 kiskanál chilis bab fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 240 g vegyes babkonzerv
  • 240 g chilis bab konzerv
  • 20 dkg fagyasztott kukorica
  • 5 dkg 80%-os étcsoki

Sajtszószhoz

  • 15 dkg cheddar sajt vagy bármilyen más jól olvadó sajt
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál kukorica keményítő
  • 1 csipet cayenne bors (opcionális)

Tálaláshoz

  • reszelt sajt vagy sajtszósz
  • tejföl
  • chili paprika

Elkészítése

A burgonyákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával szurkáljuk meg minden oldalukról. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk előmelegített sütőbe. 180 fokon kb 45-55 perc alatt süssük készre.

A meghámozott és feldarabolt hagymát dinszteljük meg és adjuk hozzá a paradicsompürét.

A darált marhahúst adjuk a paradicsomos alaphoz és pirítsuk le, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk, hogy a hús kiengedje a saját levét és abban párolodjon meg.

Amikor a hús megpárolódott, tegyük hozzá a kukoricát, babot és a csokit. Főzzük jó sűrűre a babragut. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

A megsült, kihűlt burgonyák belsejét egy kanál segítségével vájjuk ki, majd sózzuk meg belülről. Ezután töltsük meg chillis babbal.

Készítsük el a sajtszószt: a tejet és a keményítőt keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is és és kevergetve főzzük sűrűre kb 2-3 perc alatt.

A bab tetejére rakjunk a sajt szószból vagy a reszelt sajtból, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb 8-12 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.

Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg chili paprikáva

https://receptneked.wps.hu/marha/sult-burgonya-chilis-babbal-toltve/