A burgonyákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával szurkáljuk meg minden oldalukról. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd rakjuk előmelegített sütőbe. 180 fokon kb 45-55 perc alatt süssük készre.
A meghámozott és feldarabolt hagymát dinszteljük meg és adjuk hozzá a paradicsompürét.
A darált marhahúst adjuk a paradicsomos alaphoz és pirítsuk le, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk, hogy a hús kiengedje a saját levét és abban párolodjon meg.
Amikor a hús megpárolódott, tegyük hozzá a kukoricát, babot és a csokit. Főzzük jó sűrűre a babragut. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.
A megsült, kihűlt burgonyák belsejét egy kanál segítségével vájjuk ki, majd sózzuk meg belülről. Ezután töltsük meg chillis babbal.
Készítsük el a sajtszószt: a tejet és a keményítőt keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is és és kevergetve főzzük sűrűre kb 2-3 perc alatt.
A bab tetejére rakjunk a sajt szószból vagy a reszelt sajtból, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb 8-12 percig süssük, amíg a sajt ráolvad.
Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg chili paprikáva