Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Székelykáposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalonna zsírját süssük ki, majd a megtisztított és apróra vágott hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát és keverjük el, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. A kockára vágott húst rátesszük és addig kevergetjük, amíg saját levet nem enged és nem kap kérget. Ettől lesz pörkölt a pörkölt. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.03.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonna zsírját süssük ki, majd a megtisztított és apróra vágott hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát és keverjük el, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.

A kockára vágott húst rátesszük és addig kevergetjük, amíg saját levet nem enged és nem kap kérget. Ettől lesz pörkölt a pörkölt.

Ha a húsunk szépen megpörkölődött és egy kis kérget kapott minden oldalról, akkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát. Hagyjuk, hogy a húsunk saját levét kiengedve félig megpárolódjon.

Főzés közben ízesítsük sóval és borssal.

A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki és ha túlságosan savanyú lenne, akkor többször mossuk át folyó vízzel. Vagdossuk kisebb szálakra, ezután adjuk a káposztát a pörkölthöz, majd a babérlevelet, köményt és a szemes borsot is forgassuk hozzá.

Fedő alatt főzzük a húst és a káposztát puhára. Időnként nézzük meg és ha kell még folyadék, keveset adjunk hozzá.

Amikor a hús és káposzta is teljesen puha, adjuk hozzá a tarhonyát, amit keverjük jól el a káposztában. Fedjük le az edényünket és főzzük puhára a tarhonyát is.

Az elkészült ételünket kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.

Friss kenyérrel és tejföllel meglocsolva forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is