Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Szürkemarha pörkölt bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szürkemarha pörkölt igazi magyaros, kiadós étel, amely bográcsban készítve kapja meg a legjobb ízét. A lassú főzésnek köszönhetően a hús omlósra puhul, a zöldségek pedig gazdag szaftot adnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.09.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A bográcsban kevés olajat hevítünk, majd a felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az őrölt pirospaprikát.

Beletesszük a felkockázott szürkemarhahúst, átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk az erős Pistát. Beletesszük a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot, majd amikor felforr, a lecsót is hozzáadjuk. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul.

A főtt, sós burgonyával tálaljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, tehetünk bele egy kevés vörösbort is főzés közben. A pörkölt mellé friss savanyúság vagy kovászos uborka is jól illik

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is