Elkészítése
A bográcsban kevés olajat hevítünk, majd a felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az őrölt pirospaprikát.
Beletesszük a felkockázott szürkemarhahúst, átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk az erős Pistát. Beletesszük a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot, majd amikor felforr, a lecsót is hozzáadjuk. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul.
A főtt, sós burgonyával tálaljuk.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, tehetünk bele egy kevés vörösbort is főzés közben. A pörkölt mellé friss savanyúság vagy kovászos uborka is jól illik
