Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Szürkemarha pörkölt bográcsban (almával)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 kg marhahús 1,5 kg hagyma 2 fej fokhagyma 3 paradicsom 3 zöldpaprika 1 csípős paprika 2 alma 2 dl sós, darált, enyhén csípős paprika 4 ek őrölt pirospaprika 1 ek köménymag 1 kk só 1 kávéskanál őrölt bors 2 dl száraz fehérbor Elkészítése: A hagymát megtisztítottam, majd félkarikára vágtam. (Ennél apróbbra nem kell, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
15 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg marhahús
  • 1,5 kg hagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1 csípős paprika
  • 2 alma
  • 2 dl sós, darált, enyhén csípős paprika
  • 4 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek köménymag
  • 1 kk só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl száraz fehérbor


Elkészítése:

A hagymát megtisztítottam, majd félkarikára vágtam. (Ennél apróbbra nem kell, mert a hosszú főzés alatt úgyis szétfő.) A fokhagymát megtisztítottam, kés lapjával szétnyomtam. A húst megmostam, leöblítettem, majd kockákra vágtam. Utána ismét átöblítettem.

A hagymát zsíron elkezdem párolni, enyhén megsóztam, majd hozzáadtam 1 kanálnyi köménymagot. Azzal együtt kicsit pirítottam, majd a fokhagyma negyedét is beletettem a bográcsba. A húst is hozzátéve fehéredésig pirítottam. 5 perc pirítás után felöntöttem 1 dl száraz fehérborral, kevés vízzel, és belekerül a paprika és a paradicsom is.

Hozzáadtam a darált paprikát és 1 db csípős paprikát, majd megkóstoltam. Ilyenkor még egyáltalán nincsenek összeérve az ízek, de a sót már érezhetjük, kell- e még bele. Bográcsra passzoló fedővel lefedtem, és még egy órát főztem.

Megkevertem, kiszedtem a paradicsomok közben levált héját. Újabb főzés következett a fedő alatt, majd forgatások. Fél óra múlva tettem hozzá az őrölt borsot és a fokhagyma félretett háromnegyedét, valamint két darab feldarabolt almát. Igen! Jól olvassátok, almát!

Négy kanál őrölt pirospaprikát kevés fehérborral elkevertem, majd azt is hozzáadtam a már fortyogó pörköltléhez. Ekkor nyerte el végleges színét és ízét a pörkölt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is