Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szürkemarha pörkölt bográcsban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg szürkemarha hús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 teáskanál Erős Pista
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • 3 kg burgonya

Elkészítése

A bográcsban kevés olajat hevítünk, majd a felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az őrölt pirospaprikát.

Beletesszük a felkockázott szürkemarhahúst, átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és hozzáadjuk az erős Pistát. Beletesszük a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot, majd amikor felforr, a lecsót is hozzáadjuk. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul.

A főtt, sós burgonyával tálaljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, tehetünk bele egy kevés vörösbort is főzés közben. A pörkölt mellé friss savanyúság vagy kovászos uborka is jól illik

https://receptneked.wps.hu/marha/szurkemarha-porkolt-bogracsban/