Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös borjúpaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg borjúcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál erős Pista vagy erős paprikakrém
  • 0,5 evőkanál őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj

Elkészítése

A húst vágjuk fel ízlés szerint.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

A zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre és keverjük hozzá a fokhagymát is.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, a paprikát és pároljuk pár percig, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a húst, keverjük alaposan össze és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük össze és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután főzzük puhára, főzés közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés szafttal, majd csorgassuk a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze és főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a borjúpaprikás elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én nokedlit főztem, de illik hozzá a tarhonya, a kifőtt tészta vagy éppen a főt krumpli is.

https://receptneked.wps.hu/marha/tejfolos-borjupaprikas/