Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tépett marhaszegy recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg marhaszegy (csont nélkül)

Páchoz

  • 2 evőkanál borsos steak fűszerkeverék
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl steak szósz
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítése

A szegyet készítsük elő a pácoláshoz. A fűszerkeveréket, fokhagymaport és a bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük a húsba.

Fóliával lefedve tegyük először 120 fokos sütőbe. Kb 1-1,5 óránként nézzük meg és a kisülő zsírral, páclével locsoljuk meg és fedjük le. Amikor félig átsült a hús (ez akár 3-4 óra is lehet!), emeljük a sütő hőmérsékletét 150 fokra.

Rakjuk mellé a burgonyát és a fokhagymát. Takarjuk vissza a fóliával és süssük tovább amíg a burgonya is megsül. Vegyük le a fóliát, kenjük át a húst még utoljára a páccal.

Állítsuk 170 fokra a sütőt és kb 10-15 perc alatt süssük szép pirosra a húst.

A még meleg húst két villa segítségével tépkedjük szét, majd adjuk hozzá a steak mártást és keverjük össze.

Az elkészült marhaszegyet a vele sült burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/marha/tepett-marhaszegy/