Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teriyaki marha brokkolival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg marhahátszín
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 dl szójaszósz
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 4 gerezd fokhagyma (darált)
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál szezámolaj
  • 1 kávéskanál chili pehely
  • 300 g vagy friss brokkoli
  • 4 evőkanál olaj

Köretnek

  • rizs vagy tészta

Elkészítése

A hátszínt csíkokra vágjuk, mint ha tokányt készítenénk, majd egy jól záródó edénybe tesszük a keményítővel együtt és összerázzuk addig, amíg a hús minden oldala keményítős nem lesz.

Egy kis edényben összekeverjük a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot és a szezámolajat, valamint a chili pelyhet (ha nem szeretnénk csípősre, ez el is maradhat).

Egy nagy wokban olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a húst. Figyeljünk, hogy ne ragadjanak össze, minden oldaluk szépen megpiruljon.

Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk.

Felöntjük az előzőleg összekevert szósszal és addig forraljuk, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.

Tésztával vagy rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/marha/teriyaki-marha-brokkolival/